Wat is Holistische Therapie?

Je wilt het leven ten volle ervaren. Je wilt kunnen groeien en ontwikkelen. Gezond en vitaal. Door allerlei gebeurtenissen of omstandigheden kan het gebeuren dat je niet dat leven leeft dat je diep van binnen zou willen. Je ervaart fysieke of mentale klachten. Je voelt je moe, emotioneel, uitgeput of mentaal of energetisch uit balans.

Holistische Therapie is gebaseerd op het feit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Onze fysieke, emotionele, mentale en energetische klachten vertellen ons dat er ergens een disbalans is. Veel van de klachten waarmee mensen bij mij komen, gaan niet over de klacht zelf, maar juist over hetgeen aan de klacht ten grondslag ligt. Zo kunnen mentale klachten zich fysiek in ons lichaam uiten en andersom. De klacht is slechts een symptoom dat aangeeft dat er iets niet klopt in jouw leven.

Als holistisch therapeut voelt het als mijn missie om samen met jou te zorgen dat jij weer prettig in jouw vel komt te zitten. Daarbij is het van belang om tot de kern, beter gezegd de daadwerkelijke oorzaak, door te dringen. Het ontrafelen van hetgeen waar jij mee worstelt in het leven, bewust of onbewust, om vervolgens vanuit daar te mogen helen wat geheeld mag worden en te doorvoelen wat gevoeld wil worden.

Holistische Therapie

(90 min)

Een Holistische behandeling is in de essentie gericht op bewustwording. Bij een holistische visie gaan we er van uit dat alles met elkaar verbonden is.

€95,-

De oorsprong van klachten

De oorsprong van waaruit klachten ontstaan heeft meestal te maken met onverwerkte zaken en emoties uit het verleden. Gedragspatronen of overlevingsmechanismen die je jezelf hebt aangeleerd in een tijd dat ze behulpzaam waren voor jou, maar die nu niet langer bijdragen aan het geluk in jouw leven. De klachten die je ervaart zijn een teken dat het tijd is voor verandering.
Binnen de holistische Therapie kijken we naar deze klachten en mogelijke oorzaken op vijf verschillende niveaus:

  • Fysiek niveau: Welke klachten ervaar je? En wat willen deze klachten jou nu daadwerkelijk vertellen? Je leert luisteren naar jouw lichaam en kijken naar de dieperliggende oorzaak en betekenis achter de klacht. Je zult erachter komen dat jouw lichaam de perfecte richtingaanwijzer is die jou vertelt welke kant je op mag gaan.
  • Emotioneel niveau: In hoeverre voel je je verbonden met de mensen om je heen? En met je diepste zelf? Welke emoties staan op de voorgrond en hoe ga je met ze om? Emoties zijn er om gevoeld te worden. Ze hebben je wat te vertellen. Je leert dat ze er zijn vóór jou in plaats van tegen jou.
  • Mentaal niveau: Welke gedachten, oordelen, overtuigingen en ingeslepen patronen zijn aanwezig die jou weerhouden te kiezen voor dat wat daadwerkelijk goed is voor jóu? Je leert dat je invloed hebt op jouw gedachten en gevoelens, zodat belemmerende overtuigingen en patronen doorbroken en losgelaten kunnen worden en nieuwe werelden kunnen ontluiken.
  • Energetisch niveau: Hoe zit het met jouw energiehuishouding? Waar begint jouw energie van te stromen en waar loop je op leeg? Hoe bewaak jij je grenzen en houd je balans? We gaan op zoek naar blokkades in jouw energiesysteem, hoe deze te doorbreken om zo de balans in jouw energiesysteem weer te kunnen herstellen.
  • Spiritueel niveau: Wat geeft zin aan jouw leven? Wat zijn jouw innerlijke drijfveren? Wat als alles mogelijk zou zijn, hoe zou jouw leven er dan uit zien? Wie ben jij in jouw diepste kern, waar zou je zijn, wat zijn jouw diepste wensen, talenten en verlangens? En wat mag je loslaten om de mooiste versie van jezelf te kunnen leven?

Binnen mijn praktijk bied ik je een veilige omgeving en mijn liefdevolle begeleiding. Een plek waar je in alle kwetsbaarheid jezelf kunt en mag zijn. Waar je gezien en gehoord wordt. Met als doel bewustwording op gang te brengen, jou weer in je kracht te zetten en de klachten die je ervaart in dit moment te verminderen of zelfs te doen verdwijnen. Hiervoor kunnen verschillende tools en methodieken uit de westerse en oosterse geneeskunde worden ingezet.