Wat is Reiki Therapie?

Reiki is een liefdevolle en zachte vorm van healing die het natuurlijke vermogen van het lichaam activeert om zichzelf te genezen. Met een diepe focus op energiebalans en het herstellen van harmonie, bied ik persoonlijke sessies aan om jou te helpen jouw eigen natuurlijke kracht te ontdekken.

Maar wat is Reiki precies? Reiki is een eeuwenoude Japanse vorm van energetische genezing waarbij de helende energie van het universum wordt gebruikt om lichaam, geest en ziel in balans te brengen. Door middel van handopleggingen wordt de levenskrachtenergie gestimuleerd, waardoor blokkades worden opgeheven en de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam worden gestimuleerd.

Wanneer we het over Reiki hebben, dan hebben we het over energie. Reiki bestaat dan ook uit twee woorden, ‘Rei’ wat universeel betekent en ‘ki’ wat levensenergie betekent, oftewel universele levensenergie. Alles wat leeft heeft deze energie in zich. Vandaar dat Reiki niet alleen voor alle mensen is, maar ook voor planten en dieren.

Ik geloof dat Reiki een krachtig instrument is om een diepe verbinding met jezelf en anderen te creëren, waardoor je jezelf kunt helen en de harmonie en balans in je leven kunt herstellen.

Ik begeleid je graag op je persoonlijke reis naar welzijn en zelfontdekking.

Kom langs en ervaar de transformerende kracht van Reiki zelf!

Reiki Behandeling

(60 min)

Reiki is een alternatieve geneeswijze die het zelfhelend vermogen stimuleert en de holistische niveaus weer in balans brengt

€75,-

Over Reiki

Wanneer we het over Reiki hebben, hebben we het over energie. Reiki bestaat dan ook uit twee woorden, ‘Rei’ wat universeel betekent en ‘ki’ wat levensenergie betekent, oftewel universele levensenergie. Alles wat leeft heeft deze energie in zich. Vandaar dat Reiki niet alleen voor alle mensen is, maar ook voor planten en dieren.

Ik geloof dat Reiki een krachtig instrument is om een diepe verbinding met jezelf en anderen te creëren, waardoor je jezelf kunt helen en de harmonie en balans in je leven kunt herstellen.

Ik begeleid je graag op je persoonlijke reis naar welzijn en zelfontdekking.

Kom langs en ervaar de transformerende kracht van Reiki zelf!

Reiki bij kinderen

Niet alleen volwassenen, ook kinderen beleven een Reiki-behandeling als een hele fijne ervaring. Op natuurlijke wijze kan Reiki jouw kind helpen zich (weer) fijn te voelen.
Kinderen staan volledig open voor de universele energie van Reiki, een van de redenen waarom ik Reiki geven aan kinderen zo leuk vind. De beperkte levenservaring maakt ze ‘puurder’ en ontvankelijker voor Reiki dan volwassen. Het is zo mooi om te zien hoe het kind lekkerder in zijn of haar vel gaat zitten en na de behandeling met meer zelfverzekerdheid mijn praktijk verlaat. vooral erg leuk!

Reiki behandeling voor kinderen
De voordelen van Reiki zijn op een kind net zo goed van toepassing als op volwassenen. De energie van Reiki herstelt de harmonie en versnelt het natuurlijk genezingsproces in het lichaam. De behandeling bestaat uit rustige handopleggingen. Door kinderen een Reiki-behandeling te geven wordt het zelfbewustzijn vergroot. De energie gaat weer stromen, waarmee hun ontwikkeling en groei verder in gang wordt gezet.

Wanneer is Reiki voor je kind een goed idee?
Er hoeft geen diagnose gesteld te zijn voor een Reiki-behandeling. De energie volgt zijn eigen weg en kinderen krijgen precies wat ze nodig hebben. Naast de algemene voordelen van Reiki, kan een behandeling helpen bij de volgende problemen of klachten:

  • Gedragsproblemen.
  • Vaak ziek zijn of klachten hebben die steeds terugkomen (verkouden, ontstoken oren/keel, eczeem).
  • Bij allergieën zoals hooikoorts of voedselintolerantie
    Slaapproblemen of nachtmerries.
  • Baby’s die huilen zonder aanwijsbare reden.
  • Een onzekere of teruggetrokken houding van je kind of angst.
  • Bij hooggevoelige kinderen

Kinderbehandeling Reiki bij Krachtig Helen
Het voelt voor veel kinderen fijn om een plekje te hebben waar ze even helemaal zichzelf kunnen zijn. Een rustige omgeving, waar ze zonder oordeel of verwachting lekker kunnen ontspannen en opladen. Bij Krachtig Helen bied ik zo’n omgeving. Ik stel kinderen snel op hun gemak en luister naar ze. Spelenderwijs maak ik er een mooi, helend moment van.
Afhankelijk van de leeftijd van je kind, vindt de behandeling plaats op een behandeltafel, of bij de ouder op schoot. Vanzelfsprekend ben je als ouder aanwezig tijdens de behandeling.

Doordat het lichaam van kinderen nog niet zo groot is, zal de Reiki energie sneller worden opgenomen dan bij volwassenen. Om deze reden, duurt een Reiki-behandeling bij kinderen dan ook korter dan bij volwassenen. Gemiddeld duurt een behandeling bij kinderen van 1-4 jaar, zo’n 15 minuten. Voor kinderen tot ca. 8 jaar is dit 30 minuten. Voor de allerkleinsten, is het afhankelijk van hoe je baby reageert. Dit bepalen we samen, tijdens de behandeling. In ieder geval zal dit nooit meer dan 15 minuten bedragen.
Verreweg de meeste kinderen pikken de Reiki-energie goed op en ervaren het als “magisch”…