BRTT® voor kinderen

(60 min)

De kracht van deze methode is dat een kind leert op een natuurlijke en lichaamsgerichte manier spanning te ontladen (los te trillen), welke het kind vastgehouden heeft.

Deze vorm van Therapie kan in het bijzonder verlichtend werken voor kinderen met traumatische of nare ervaringen. Het kan hierbij gaan om ervaringen welke het kind zelf heeft meegemaakt; denk hierbij aan bijvoorbeeld geboortetrauma, zoals een navelstreng om de nek tijden de bevalling, of het verlies van een dierbare persoon of dier). Maar ook situaties waarbij het kind getuige is geweest van bijvoorbeeld een ernstig ongeluk, kunnen ervoor zorgen dat het kind een trauma oploopt.
Het opslaan van spanning bij een kind kan ook het gevolg zijn van een scheiding van de ouders,  een verhuizing of  een vervelende operatie in het ziekenhuis.

Bepaalde situaties kunnen nu eenmaal een hele grote indruk maken op kinderen. Zij hebben nog geen ‘schild’ opgebouwd zoals bij de meeste volwassenen.

Vanaf 4 jaar kan uw kind bij mij terecht voor BRTT®.
Praat uw kind liever niet over zijn of haar probleem, of kan het zich niet goed uiten?
Dit staat een behandeling niet in de weg. Het mooie van BRTT® is, is dat je niet hoeft te praten. Je kan het gewoon ondergaan. 
Ik begeleid het kind daarbij en zal er alles aan doen om het hem of haar een vertrouwd en veilig gevoel te geven.
BRTT® heeft de volgende positieve uitwerking(en)

Reiki voor kinderen

(60 min)

Niet alleen volwassenen, ook kinderen beleven een Reiki-behandeling als een hele fijne ervaring. Op natuurlijke wijze kan Reiki jouw kind helpen zich (weer) fijn te voelen.
Kinderen staan volledig open voor de universele energie van Reiki, een van de redenen waarom ik Reiki geven aan kinderen zo leuk vind. De beperkte levenservaring maakt ze ‘puurder’ en ontvankelijker voor Reiki dan volwassen. Het is zo mooi om te zien hoe het kind lekkerder in zijn of haar vel gaat zitten en na de behandeling met meer zelfverzekerdheid mijn praktijk verlaat. vooral erg leuk!

Reiki behandeling voor kinderen
De voordelen van Reiki zijn op een kind net zo goed van toepassing als op volwassenen. De energie van Reiki herstelt de harmonie en versnelt het natuurlijk genezingsproces in het lichaam. De behandeling bestaat uit rustige handopleggingen. Door kinderen een Reiki-behandeling te geven wordt het zelfbewustzijn vergroot. De energie gaat weer stromen, waarmee hun ontwikkeling en groei verder in gang wordt gezet.

Wanneer is Reiki voor je kind een goed idee?
Er hoeft geen diagnose gesteld te zijn voor een Reiki-behandeling. De energie volgt zijn eigen weg en kinderen krijgen precies wat ze nodig hebben. Naast de algemene voordelen van Reiki, kan een behandeling helpen bij de volgende problemen of klachten:

Kinderbehandeling Reiki bij Krachtig Helen
Het voelt voor veel kinderen fijn om een plekje te hebben waar ze even helemaal zichzelf kunnen zijn. Een rustige omgeving, waar ze zonder oordeel of verwachting lekker kunnen ontspannen en opladen. Bij Krachtig Helen bied ik zo’n omgeving. Ik stel kinderen snel op hun gemak en luister naar ze. Spelenderwijs maak ik er een mooi, helend moment van.
Afhankelijk van de leeftijd van je kind, vindt de behandeling plaats op een behandeltafel, of bij de ouder op schoot. Vanzelfsprekend ben je als ouder aanwezig tijdens de behandeling.

Doordat het lichaam van kinderen nog niet zo groot is, zal de Reiki energie sneller worden opgenomen dan bij volwassenen. Om deze reden, duurt een Reiki-behandeling bij kinderen dan ook korter dan bij volwassenen. Gemiddeld duurt een behandeling bij kinderen van 1-4 jaar, zo’n 15 minuten. Voor kinderen tot ca. 8 jaar is dit 30 minuten. Voor de allerkleinsten, is het afhankelijk van hoe je baby reageert. Dit bepalen we samen, tijdens de behandeling. In ieder geval zal dit nooit meer dan 15 minuten bedragen.
Verreweg de meeste kinderen pikken de Reiki-energie goed op en ervaren het als “magisch”…

Voetreflex massage voor kinderen

(30 min)

De kracht van aanraking!
De voetreflex massage voor kinderen is gericht op ontspanning, balans en welzijn.
Wat is eigenlijk een voetreflex massage? Voetreflex gaat uit van het principe dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen. De voet heeft allerlei drukpunten en zones die in verbinding staan met je huid, spieren, botten, organen en zenuwen. Soms kunnen er blokkades in je lichaam optreden waardoor er iets in je lichaam vast gaat zitten. Hierdoor ontstaat er onbalans in het lichaam.

Sommige kinderen hebben een fijngevoelig systeem. Ze reageren sterk op allerlei prikkels uit de omgeving (geluiden, kleuren, bepaalde voeding of emoties zoals spanning en verdriet). Hierdoor kunnen kinderen sneller uit balans raken. Dit kan leiden tot zowel lichamelijke als geestelijke klachten, zoals: angsten, boosheid, buikpijn, hoofdpijn, slaapproblemen, faalangst, concentratieproblemen enz.

Bij deze kinderen kan voetreflexmassage zeer waardevol zijn. 
Kinderen reageren meestal heel goed en snel op een voetreflex massage, daarom duurt een massage niet langer dan 30 min. Naast de verbetering van lichamelijke klachten gaan kinderen ook emotioneel beter in hun vel gaan zitten. Het geeft ze meer zelfvertrouwen en ontspanning.

Tijdens een voetreflexmassage maak ik gebruik van mijn intuïtieve vermogen, dit maakt een behandeling uniek en erg persoonlijk. 
Tijdens de behandeling van een voetreflex massage mag de ouder aanwezig zijn indien het kind of ouder dit prettig vind. Ook vinden kinderen het vaak geruststellend als ze hun knuffel mogen meenemen.

BRTT® voor kinderen

(60 min)

De kracht van deze methode is dat een kind leert op een natuurlijke en lichaamsgerichte manier spanning te ontladen (los te trillen), welke het kind vastgehouden heeft.

€65,-

Reiki voor kinderen

(30 min)

Niet alleen volwassenen, ook kinderen beleven een Reiki-behandeling als een hele fijne ervaring. Op natuurlijke wijze kan Reiki jouw kind helpen zich (weer) fijn te voelen.

€35,-

Voetreflex massage voor kinderen

(30 min)

De voetreflex massage voor kinderen is gericht op ontspanning, balans en welzijn. Wat is eigenlijk een voetreflex massage? Voetreflex gaat uit van het principe dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen

€35,-